Biri Kamp Mı Dedi?


Evet Arkadaşlar bir çadır ne kadar kötü çekilir?isimli çalışmayı görüyorsunuz.

Ne zamandır şöyle alıp başımızı gidesimiz vardı.”Dünyanın işi mi bitecek ?” dedi annem.”Haydi kalkın gidiyoruz dedi babam.Küçük bi bavula sığdırıp her şeyi çıktık yolun götürdüğü yere.Sırtımızda bi kamp çadırı kurduk ardıç ağaçlarının dibine.

Çam havası,kuşların cıvıltısı,doğal yaşamın verdiği huzur... nasıl tarif edebilirim ki?Peki ya dünyasını heybesinde taşıyan yaşlı dostlarımızı hangi cümleler  anlatır ?Bunu bir seri olarak düzenlemeyi düşünüyorum.Her tanıştığımız insan konuşan tecrübeydi.3 günde bi serilik hayatlar biriktirdim.

Neden daha önce gitmedik ki ?dediğimiz bir anı oldu bizim için. Kafamı dağıtmaya kendime gelmeye ihtiyacım var ama masrafsız olsun diyorsanız kapın çadırları kampa uçun.

Kamlumbağa gibi evini sırtında taşıyorsun.Beğendiğin yerde durup kuruyorsun minik dünyanı.Kimse sana neden geldin demiyor.Rezervasyon-konaklama ücreti talep etmiyor.

Lüks yataklar yok,lüks yemekler yok.Yer yatağını seriyorsun.Semaverde demleniyor çayın,odun ateşinde pişiyor yemeğin.Tabi bu esnada ziyarete gelen sinek,kertenkele gibi minik misafirlerimizi de zikredelim.Kertenkele görünce aklı çıkanlardansanız  kamp süresince aklınız biraz gezmeye çıkabilir.

Konuşmayı yazmayı sevengillerden olarak buraya bi destan yazabilirim.Ama yerleşmesi  gereken bir bavul var.

Heybedeki Hayatlar serisinde görüşmek üzere...

“Dünyanın mutlu bir sonu yokmuş, öğrendim.

Yolun keyfini çıkartabilirsen ne ala...”

 

Yorumlar

  1. heey ne güzel, bavul diyon, yani bunu dönerken mi yazdııın :) kampı da anlatırsın belkiiii detaylıııı :)

    YanıtlaSil
  2. Biz de bu yaz karavan olayına girdiydik ama elektrik lazım diye kamp alanına gidince baya sorun yaşadık. Çadır işi çok daha iyi gibi duruyorr:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çadır daha pratik.ama börtü böcekle naturel bir yaşam sürdük 3 gün el fenerleriyle :) karavan da iyi ya var öyle bi hayalimiz de bakalım ne zamana :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. aynen bi de şey muhabbeti var biz de:)Semaverdeki çay bitmediyse eve getirip balkona kuralım :)

      Sil
    2. Siz aşmışsınız. Hayal ötesi bir durum :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KELİME OYUNU 43

KELİME OYUNU 12

KAVGAYI KAYBETMEK